Vegaaninen kasvispata - Tämä
herkullisen resepti sopii myös varaavaan takkaan tai pönttöuuniin.
-
Valitse uuninkestävä vuoka, joka sopii
tulipesään (jonka leveys tavallisesti 28cm)
-
Käytä valintasi mukaan kauden kasviksia. Tässä on pilkottu kaalia, lehtikaalia, sipulia, purjoa, valkosipulia,
chiliä ja porkkanaa.
-
Lisää tölkillinen kikherneitä tai papuja
ja ripottele sekaan kokonaisia kauran- tai ohranjyviä tai riisiä
makusi mukaan.
-
Valmista liemi: Sekoita tölkilliseen paseerattua tomaattia tölkillinen kookosmaitoa. Mausta mielesi mukaan.
Tässä olen käyttänyt hienonnettua tuoretta persiljaa, ruohosipulia ja korianteria.
Lisäksi mustapippuria, ripaus jauhettua neilikkaa, inkivääriä ja kanelia.
Hieman hunajaa. Kaada liemi kasvisten päälle ja sekoita.
Lisää vettä, kunnes kasvikset peittyvät - jos haluat nopeamman kypsymisajan lisää kiehuvaa vettä. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja sekoita.
-
Nosta pata arinalle pian uunin lämmityksen jälkeen. Padan kypsyminen vaatii kolmisen tuntia,
mutta paras maku saavutetaan, kun padan annetaan rauhassa kypsyä yön yli. Siinä tapauksessa muista ennen nukkumaan menoa tarkistaa,
että kaikki neste ei ole imeytynyt ja lisää tarvittaessa hiukan vettä. Se haihtuu aamuun mennessä.
|