Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

  

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

 

Päivitetty
21.05.2024

Oma koti maalta Talsan taidekoti, Petteri ja Anna Maija Stubb
Oli aurinkoinen maaliskuun päivä v. 1991, kun löysimme Talsan talon, josta tuli kotimme ja Petterin ateljee ja kotinäyttely. Talsantaipaleen tila Jyväskylän maalaiskunnan Leppälahden kylässä siirtyi omistukseemme 1991 kesäkuussa ja pieni, alunperin 1930-luvulla rakennettu maalaistalo laajennettiin nykyiseen kokoonsa ja peruskorjattiin.
Alkuperäisestä talosta on jäljellä enää nykyisin piilossa olevat seinähirret, vanha katto uuden alla ja olohuoneen valaisimet. Kierrätämme huonekaluja, korjaamme vanhasta uutta.

Historian havinaa
Talsan historia juontaa 1600-luvulle, josta on ensimmäiset merkinnät asujista tällä kauniilla paikalla kahden järven, Talsanlammen ja Leppäveden, välissä. Talsassa on asunut tunnettu aseseppä Matarainen. 1800-luvulla on  lähiseudulla vaikuttanut kuuluisa kansanparantaja Talsan Maija, joka näki unessa taudit ja parannuskeinot nukuttuaan sairaan vaatekappale pieluksenaan.

Luonto lähellä
Kotimme lähellä on Talsan luonnonhoitometsä. Vain kilometrin päästä löytyy yksi maamme jääkauden aikaisista luonnonluolista: Tonttuluola.  Metsähallituksen ylläpitämä nuotio- ja retkeilykohde Mustaniemen nuotiopaikka sijaitsee lähistöllä Leppäveden rannalla, josta löytyy myös jääkauden aikaansaannoksina  kivikkoranta ja hiidenkivi. Leppälahden Eräkeskus sijaitsee hyvien hiihtolatujen varrella muutaman kilometrin päässä. Kuvia luontokuvaus- ja luontoretkeilyharrastuksista löytyy Albumeistamme.

Asukkaat
Me Talsan talon nykyiset asukkaat viihdymme erinomaisesti aurinkoisella ja peltojen ympäröimällä tontillamme. Talon nykyinen ulkoasu on Petterin käsialaa ja kaikkialla näkyy myös taiteilijan kädenjälki lukuisina veistoksina. Pihaan ilmestyy joka vuosi uutta katseltavaa ja  laajennamme "patsaspuutarhaamme" voimiemme mukaan.  Elämämme on tavallista, joskus idyllistä, toisinaan kaoottista, yleensä arkista elämää kuten meillä kaikilla. Talsan Tonttu-blogissa huumorilla höystettyä kertomusta elämästä Talsan tontilla.

Tervetuloa seuraamme - vierailut taidekotiin sopimuksen mukaan  Petteri ja Anna Maija

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi         Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Desing © 2018