Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

 
Kivenveisto
Kipsimuotti
Valumuotti
Pronssivalu
Veistosgalleria

Päivitetty
21.05.2024

Kuvanveistäjäksi muurarin työn ohella

Kun olin aikani veistellyt puuta ja vuolukiveä, vaimo ehdotti kuvanveiston opiskelua.   Aloitin opinnot keväällä  1997  Jyväskylän Työväenopistossa  (Jyväskylän Seudun Kansalaisopistossa) kuvataiteilija Seppo Uuranmäen opastuksessa.

Leppävirran kuvastajien kesäkursseilla  perehdyin Raimo Jaatisen opastamana pronssivaluun ja itseopiskelu jatkuu edelleen.  Kuusamon kansaopiston taideleireiltä olen hakenut uutta intoa kuvanveistoon Kaarina Kuusisto-Lukkarin, Teuvo Tuomivaaran ja Eerik Mäen opastamana.

Vuosina 2005-2006 opiskelin Jyväskylän Seudun kansalaisopiston   Nettitaidekoulussa, jossa opiskeluani ohjasivat mm. Päivi Lassheikki ja Teijo Karhu, Jussi Heikkilä, Jaakko Valo ym.

Työssäni uunimuurarina joudun miettimään mittasuhteiden ja muotojen sopusointua yhdistettynä käytännöllisyyteen. Koen, että kaunis uuni on myös eräänlainen veistos.

Kuvantekeminen merkitsee minulle ajattelua. Kaikilla kauniilla muodoilla on peruste, olivatpa ne osana veistosta tai uunia. Taiteilijana olen ennen kaikkea käsityöläinen. Suurinta tyydytystä minulle tuottaa prosessi, kun palaset loksahtavat paikoilleen ja kokonaisuus alkaa pikku hiljaa hahmottua.

Yksi ihmisen syvistä tarpeista on estetiikka. Kuvantekijänä minulle ei riitä, että taideteoksen tekemisen pääpaino on sen idea, vaikka kuinka hyvä.

Pyrin taiteessani kohti klassista, figuratiivista teosta, joka kestää aikaa. Edellytän itseltäni tekniikan, muodon ja prosessin kokonaisvaltaista hallintaa. Teen pronssiveistokseni alusta loppuun itse. Prosessi on pitkä ja monivaiheinen ja vaatii valtavasti työtunteja. Valmistan muotit ja valan veistokset omassa valimossani. 

Näillä sivuilla voit tutustua kuvanveistäjän työhön ja tekniikoihin. Kuvia taiteestani löydät Veistosgalleriasta ja tietoja taidenäyttelyistä Näyttelyt-sivulta.

 Pronssiveistos Madonna

Pronssiveistos Madonna, 2010


Uniikit veistokset julkisiin tiloihin, kotiin ja puutarhaan - Kuvanveistäjä Petteri Stubb
Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi         Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Desing © 2018