Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuuniresepti

Reseptikirjan etusivulle 

Maukas pestomakaronilaatikko ja palapaisti

pestolla maustettu makaronilaatikko

Pimeillä syyssäillä leivinuunin lämmössä kypsyvä laatikkoruoka täyttää hyvällä tuoksullaan kodin. Jälkilämmössä kypsyy vielä palapaisti.

  1. Keitä pussillinen makaronia pussin ohjeen mukaan.

  2. Pilko iso sipuli ja ruskista se ja noin puoli kiloa jauhelihaa.

  3. Sekoita ainekset, lisää pippuria ja puristettua valkosipulia sen verran kuin maku sallii ja kaada sörsseli uunivuokaan.

  4. Sekoita 7-8 desiä maitoa ja 3-4 munaa sekä puoli purkillista vajaa desiä pestokastiketta.

  5. Kaada seos makaronien päälle ja koemaista. Tarvittaessa lisää suolaa.

  6. Koristele lisäämällä pinnalle tomaattisiivuja.

  7. Paista lämpimässä uunissa (noin 200˚C:ssa), kunnes pinta ruskettuu.

Palapaistia varten lisää valurauta- tai savipataan kilon verran kevyesti pannulla ruskistettuja lihakuutioita, muutama paloiteltu porkkana ja sipuli, pippuria, suolaa ja halutessasi valkosipulia ja yrttimausteita. Pata saa hautua pehmeässä lämmössä useamman tunnin. Tarvittaessa lisää sen verran vettä, että liha ei pääse kuivamaan.

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2017