Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Elokuun leivinuuniresepti

Reseptikirjan etusivulle  

Ihan paras omena(raparperi)piirakka  maidoton

Omena- tai raparperipiirakka

  1. Ilmojen viiletessä on taas oikea aika lämmittää leivinuuni. Aloita kesän jälkeen varovasti: ei karjalanpiirakoita (300 °C) ensimmäisellä kerralla, vaan valitse esimerkiksi happamista ompuista tehty piirakka.

  2. Vatkaa kuohkeaksi 300g (maidotonta)kasvimargariinia ja 5 dl sokeria.

  3. Lisää vatkaten 5 kananmunaa.

  4. Sekoita 2 dl kauraleseitä, 6 dl vehnäjauhoja, 3 tl leivinjauhoja keskenään ja lisää taikinaan.

  5. Sekoita joukkoon 1 dl (kaura)kermaa.

  6. Levitä suurelle uunipannulle leivinpaperin päälle ja ripottele päälle litra-puolitoista väkeviä omenalohkoja. Mitä enemmän, sen mehevämpää.

  7. Levitä kanelia ja fariinisokeria (parasta on tumma Muscovado-raakaruokosokeri) omenalohkojen tai raparperipalojen päälle. Taikina on helppo ja nopea valmistaa.

  8. Paista piirakkaa lämpimässä (180-200 °C) uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta ruskettuu.

Tarjoile piirakka jäätelön kera.

Maidoton versio syntyy Keiju-margariinista ja kaurakermasta.

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2017