Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuunireseptit

Reseptikirjan etusivulle

Leipä eilisistä perunoista  maidoton

perunaleipä

Samalla kertaa rahkapiiraan kanssa paistuu maukas perunaleipä eilisen päivällisen tähteistä.

  1. Survo keitetyt perunat (porkkanat ja muut kasvikset sekaan vaan) ja lisää saman verran kuumaa vettä joukkoon (½ litraa+½ litraa). Sekoittele tasaiseksi massaksi.

  2. Lisää suolaa ja reilusti esim. kuivattua ruohosipulia (sipulia, valkosipulia).

  3. Sekoita pariin jauhodesiin pussillinen kuivahiivaa ja sekoita lämpöiseen taikinaan. Alusta taikina lisäämällä jauhoja, kunnes se on notkeaa, mutta leivottavissa.

Nopeimmin saat leivän  taputtamalla taikinan  piirakkavuokaan. Taikinaa ei tarvitse nostattaa erikseen. Pulleaksi leivottu perunaleipä kohoaa itsekseen ja paistuu meheväksi, kun uuni ei ole enää kovin kuuma.

Paistuvat rahkatortun kanssa samoissa lämpimissä ja melko lailla samaan tahtiin. Parhaimmillaan, kun pinta saa väriä ja leipä on pohjasta ruskehtava. Sitruunatahna tai Tontun Chili-kurpitsahillo (resepti tulossa piakkoin) sopii mainiosti  lämpimän perunaleivän päällä nautittavaksi.

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2017