Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuuniresepti

Reseptikirjan etusivulle

Pakkaspäivän pikarieska (laktoositon)  

Pikarieska leivinuunissa

  1. Pakkasen paukkuessa pökköä pesään ja leipomaan.

  2. Sekoita 2 pussia muusijauhetta kiehuvaan veteen pakkauksen ohjeen mukaan löysäksi muusiksi (mainiota lisämakus saa Mummon pekoninmakuisesta muusijauheesta).

  3. Lisää 1 dl laktoositonta maustamatonta jugurttia.

  4. Lisää 1 pussi kuivahiivaa ja 2 tl Herbamare-yrttisuolaa  jauhoihin: 4-5 dl vehnäjauhoja, 1 dl ohrajauhoja. Sekoita jauhot  lämpimään taikinaan. Taikina on löysähköä puuroa.

  5. Lisää ½ dl juoksevaa Becel-margariinia.

Levitä taikina jauhoisella kädellä pellille levyksi  jauhotetun leivinpaperin päälle. Ruuduta levy taikinapyörällä ja kuhunkin ruutuun pistetään pari kertaa haarukalla. Anna kohota noin 10 min. Rieskat paistetaan lämpimässä uunissa (200-225 °C) kunnes pinta kauniin ruskea. Jäähdytä leivinliinan alla ja revi neliöiksi.

Valmistusaika parikymmentä minuuttia + leivinuunin lämmitys uunista riippuen noin 1½-2 tuntia. Ennen rieskan paistoa uuni saa tekeentyä pari tuntia. Jos uuni on liian kuuma rieskat paistuvat liikaa päältä ja jäävät sisältä raaoiksi.  Jäähtyneessä uunissa leivonnaiset taas kuivuvat helposti.

 

Rieskat tarjoillaan tuoreena laktoosittoman levitteen tai voin kera. - Eivätpä säily pitkään ainakaan meidän pöydässä.

 

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2017