Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuuniresepti

Reseptikirjan etusivulle 

"Terveysvaikutteinen" porkkana-puolukkakakku
Laktoositon

Terveysvaikutteinen porkkanakakku

Pohja:

  1. Vaahdota 4 munaa ja 2dl sokeria.

  2. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa 1 dl muscovadosokeria.

  3. Lisää 150g laktoositonta (esim. sininen Keiju) sulatettua, jäähdytettyä rasvaa.

  4. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet: 2tl vaniljasokeria, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl soodaa, noin 4dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja, 1dl kaurakuitusta tai talkkunaa ja 1dl pellavansiemenrouhetta (mantelia voi laittaa).

  5. Vielä taikinaan lisätään raaste kahdesta suurehkosta porkkanasta ja 1-2dl makeuttamatonta puolukkasurvosta. Taikina saa olla melkoisen löysää, mutta jos siltä näyttää, hieman lisää jauhoja.

  6. Tasoita uunipannulle ja paista 175 asteessa puolisen tuntia. Tarvittaessa käännä peltiä paistamisen puolivälissä.

Levitä jäähtyneelle pohjalle täyte:

200g laktoositonta sitruunatuorejuustoa (tai naturel + limen mehua) ja 2 dl tomusokeria ja 2 tl vaniljasokeria vatkattuna. Korista puolukoilla.

Nautiskele kiireettomästi kuitupitoisesta ruoansulatusta edistävästä ja makuhermoja kutkuttavasta herkkupalasta täysin sydämin tee- tai kappikupposen keralla.

 

 

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2017