Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuuniresepti

Reseptikirjan etusivulle 

Uunipuuro

uunipuuro

  1. Kaada pataan (keraaminen tai valurautapata) 1,2 litraa maitoa tai litra maitoa ja 2 dl vettä

  2. Sekoita joukkoon 2 dl kokonaisia ryynejä, ohra, ruis tai kaura -kuvassa ohrapuuro, kaurasta tulee makeinta

  3. Ripsauta sekaan himppunen suolaa

  4. Hauduta leivinuunin 150 asteen lämmössä 2-3 tuntia. Jos uuni on jo  hiukan viileämpi, voit jättää puuron hautumaan yön yli. Lisää silloin hiukan nestettä. Kuumemmassa uunissakin puuro valmistuu, joskin nopeasti ja pata kannattaa voidella kiinni palamisen välttämiseksi. Jos haluat nopeasti puuron, se kannattaa tehdä veteen, koska maito palaa kovassa lämmössä.

  5. Anna puuron hautua vielä kannen alla, kun nostat sen uunista. Tarvittaessa lisää tilkkanen maitoa tai vettä.

Uunipuuro on loistava hiihtoretkipäivän lounas. Puuro uuniin ja ladulle. Palatessa herkullinen tuoksu täyttää talon ja puuro maistuu marjojen, hunajan tai voisilmän kera. Lisäproteiinia saa raejuustolla tai rahkalla.

Ja sitten hiihtelemään!

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2017