Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu -blogi

Villan värjäys

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Design

Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut
Leivinuunireseptit

Reseptikirjan etusivulle

Makoisa sitruuna-rahkatorttu (laktoositon, kun käytät laktoositonta rasvaa ja rahkaa)

sitruunainen rahkatorttu

Pohjaan murotaikina. Jos haluat päästä tosi helpolla, osta kaupasta kauramurotaikina. Muussa tapauksessa:

  1. Nypi sekaisin 150g rasvaa, 2dl sokeria, 1dl kaurakuitusta ja 1-2dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu 1tl leivinjauhetta.

  2. Lisää loppuvaiheessa vähän kylmää vettä ja taputtele taikina torttuvuokaan, myös reunoille ohueksi kerrokseksi.

  3. Voitele pohja reilusti Lemon Curd –tahnalla.

  4. Kaada päälle kirpeä hyvin sekoitettu rahkaseos: 2prk rahkaa, 2 rkl sokeria, 2 kananmunaa ja 2 rkl sitruunamehua.

  5. Paista keskilämpimässä uunissa (175°C), kunnes reunat ruskettuvat kunnolla.

Aamupäivällä hyvin lämmitetty leivinuuni on illemmalla tortun paistoon sopivassa kunnossa, jos päivän aikaan ei ole enempiä paisteltu.

Maukkainta vähän jäähtyneenä, mutta vielä lämpimänä iltateen kera. Paista samalla kertaa perunaleipä iltateen suolapalaksi.

Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design Anna Maija Stubb Web Design © 2017