Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  Veistokset  | Taidekoti  | Ota yhteyttä Yhteistyössä

 

 

Taidekoti

Albumi 2005-2007

Albumi 2008-2013

Talsan Tonttu

Villan värjäys

Lammasalbumi

Leivinuuniherkut

Anna Maija Stubb Web Desing Desing

 

 

 

 

 

 

villan värjäysvillan värjäysvillan värjäys


villan värjäysvillan värjäys


Kuvasarja kasvivärjäyskurssista Vehun Vanhalla kansakoululla 28.-29.7.2008. Värjäyskurssin ohjaus Marja-Leena Raitamäki, Päivi Laitila ja Marja-Liisa Jousmäki. Värjäystä oppimassa Anna Maija Stubb

Valmistelut ja väriliemen valmistus:

  • Poimitaan kasvit tuoreena ja puhtaana. Kasvupaikka ja keruuaika vaikuttavat värin muodostumiseen. Tarvittava kasvimäärä riippuu kasvista. Esim. koivun, horsman, vuohenjuuren tai pihlajan lehtiä, lupiinin kukkia yms. pehmeitä kasvinosia tarvitaan 1kg sadalle lankagrammalle. Lupiinista voidaan käyttää erikseen kukat, varret ja lehdet, joilla kullakin saadaan eri väriä.
  • Lankavyyhdit selvitetään, pasmalangat löysätään. Vyyhtien ympärille sidotaan haltialangat. Langat pestään varovasti villanpesuaineella ja pidetään kosteana ennen keittoa.
  • Kasvin murskataan tai paloitellaan kattilaan. Kasviainekset punnitaan ja vettä lisätään niin paljon kuin mahtuu. Kuivia kasvinosia liotetaan etukäteen 1-2vrk. Kasvimassaa keitetään 1-3tuntia kasvista riippuen.
  • Liemi siivilöidään harson läpi keiton jälkeen. Kasvimassan voi myös jättää liemeen vetäytymään yön yli, jonka jälkeen liemi siivilöidään.

Värjäys ja puretus

Petteri Stubb  Tmi          uunimuurari - kuvanveistäjä          GSM +358 400643490         petteri(at)stubb.fi          Y-tunnus  1660799-0
Web DesignAnna Maija Stubb Web Desing ©  2009