Etusivu | Uunit | Kuvanveisto | Veistokset | Taidekoti | Ota yhteyttä | Yhteistyössä | |
Taidekoti
Talsan Tonttu -blogi
|
Hellakoukussa - Talsan Tontun puuhella- ja leivinuuniherkut Resepti varaavaan takkaan tai pönttöuuniin |
Kinkkupinaattiletut (räiskäleet) - puuhellaresepti
Kuumenna puuhella ja pidä siinä tasainen tuli lisäämällä muutama puu kerrallaan. Hellan on syytä olla kuuma, mutta liian kuumassa letut palavat. Lisää pannulle hieman juoksevaa rasvaa, pyöräytä pannua, jotta rasva leviää ja kaada pieni kauhallinen taikinaa pannulle. Pyöräytä pannua, jotta taikina valuu eri puolille, eikä jää paksuksi kökkäreeksi keskelle. Käännä räiskäle lastalla tai heitä pannulla. Tässä kuvassa käytössä on 28cm:n Kovanaama (joka on muuten puuhellalle aivan loistava, koska sen varsi ei kuumene). Jos viitseliäisyyttä riittää, paista perinteisiä pieniä lettuja. Nämä letut ovat ihan älyttömän hyviä esim. appelsiinilla höystetyn porkkanaraasteen tai raikkaan vihersalaatin kera. Puolukkahillo on tietysti aina mainio höyste. Puiden lisääminen kannattaa lopettaa, kun suurin osa taikinasta on paistettu. Pienennä puuhellan peltiä puiden palamisen loppuvaiheessa ja sulje pelti, kun jäljellä on enää hieman oranssinhohtoisia pieniä hiiliä. Letunpaiston ohella voit myös keittää tuoremarjakiisselin pohjan (litraan kylmää vettä 5 rkl perunajauhoja). Sekoita joukkoon puoli litraa jäisiä marjoja, enemmänkin voit laittaa. Marjat kannattaa erotella toisistaan ennen kuumaan kiisseliliemeen kippaamista. |
|
Petteri Stubb Tmi uunimuurari - kuvanveistäjä GSM +358 400643490 petteri(at)stubb.fi Y-tunnus 1660799-0 | |
Web Design © 2018 |