Etusivu  |  Uunit  |  Kuvanveisto  |  Veistokset  |  Taidekoti  |  Ota yhteyttä  |  Yhteistyössä


Uunimuurari
Avotakat
Kaakeliuunit
Kiviuunit
Korjatut uunit
Leivinuunit
Porrastakat
Puuliedet
Pönttöuunit
Takkaleivinuunit
Tiiliuunit
Varaavat takat
 

Uunin hinta
Uunin korjaus
Uunin lämmitys
Uunitietoa Uunimuurausvideo
Uunivinkkejä

Reseptit

facebook.com/uunimuurari.stubb

Päivitetty 21.05.2024

Muurattu uuni säästää energiaa

Tiilitulisija varaa lämpöä pitkään
Varaavan tiiliuunin lämmönvarauskyky perustuu kokonaismassaan.  Tiili luovuttaa varaamaansa lämpöä jopa 48 tuntia. Tiilen alhaisen pintalämpötilan vuoksi uuni on turvallinen käyttää. Tiili on ekologinen materiaali, joka kestää hyvin puhtaan palamisen edellyttämää suurta kuumuutta: hiukkaspäästöt saadaan minimoitua ja uunin hyötysuhde maksimoitua. Kun uunia käytetään lämmityskaudella 4-5 kertaa viikossa voidaan saavuttaa huomattava sähkönsäästö.

Tiilipiipulla säästät energiaa
Tiilipiippu ja -uuni lämmittävät yhdessä tehokkaasti.  Tiilipiippu varaa savukaasujen lämpöenergiaa kolme kertaa enemmän kuin valmispiippu. Tiilipiippu on edullinen, helposti muunneltavissa ja se tasaa kosteutta.

Suunnittele uunin käyttötarkoitus
Leivinuunia kannattaa harkita, jos leipoo ja laittaa paljon ruokaa. Varaava takka on lämmitysteholtaan paras ja siinä voi tarvittaessa valmistaa pienen määrän ruokaa ja leivonnaisiakin. Puuhellasta saa nopeasti lämpöä ja samalla kiehuvat ja hautuvat ruuat.

Mistä aloittaa?
Varmista pohjan kantavuus. Onko paikalla ollut ennestään uuni? Tiiliuuni painaa 1700-3000kg. Kuinka suureen tilaan uuni sijoitetaan? Tilan sisustusmateriaalit vaikuttavat uunin ulkoasuun. Tarvitaanko piippu? Uuden piipun tekeminen vaatii rakennusluvan. Pitkään käyttämättä olleen hormin  kunto on tarkistutettava nuohoojalla ja piippu nuohottava.

Uuni keskellä taloa
on perinteisestikin hyväksi tiedetty ratkaisu. Erilliset uunit, joilla on omat hormit lämmittävät yhdistelmäuunia tehokkaammin. Polttopuiden kuljetus uunin luo on hyvä miettiä suunnitteluvaiheessa. Polttopuiden pitkäaikaista säilytystä asuintiloissa ei suositella. Kuiva polttopuu on puhtaan palamisen tärkein edellytys.

Ota yhteyttä muurariin hyvissä ajoin
Kutsu ammattimies paikan päälle keskustelemaan uuni-ideoista jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Uunikuvastoni lisäksi kirjoista, lehdistä ja uunivalmistajien esitteistä löydät sopivia malleja. Tilauksen yhteydessä teen tarvittaessa 3D-mallinnoksen uunista.

Kotitalousvähennystä uunimuurauksesta
Lämmitysjärjestelmien uusiminen, parantaminen ja korjaaminen aikaisemmin rakennetussa omakotitalossa ja vapaa-ajan asunnossa oikeuttavat kotitalousvähennykseen.

Kotitalousvähennys on v. 2024 40% ennakkorekisteriin merkitylle yrittäjälle maksetuista työkustannuksista maksimissaan 2250€ kummallekin puolisolle. Omavastuu on 100€. Verottajan ohje on voimassa toistaiseksi. Lisätietoja vero.fi

Laadukkaat perinteiset muuratut uunit - Luotettavaa kotimaista lämpöä - Uunimuurari Petteri Stubb
Petteri Stubb  Tmi        uunimuurari - kuvanveistäjä        GSM +358 400643490        petteri(at)stubb.fi        Y-tunnus  1660799-0
Web Design © 2018